Berea ca artă la Craft Art TM

Dragii mei, iată că deși am ratat toate festivalurile interesante anul acesta (și două concerte mari pe care le aveam planificate), totuși, mai am o șansă cu unul fain, care se-ntâmplă în Timișoara, între 17-19 August, în Parcul Rozelor. Este vorba despre Craft Art TMFestival Internațional de Bere Artizanală Timișoara.

Unul din motivele pentru care scriu acest articol și vreau să susțin această inițiativă este pentru că ideea mi se pare foarte faină, este clar ceva altfel, și persoana cu care am luat legătura despre eveniment e molipsitoare – elemente de ”rebel”, in my book. Celălalt e legat de bere. Recent, acest trend a luat avânt la noi, și în Timișoara totul a început, dacă nu mă înșală memoria, cu berea Terapia, produsă de Clinica de Bere, prima fabrică de bere artizanală din România. Cel puțin asta era la modă acum câțiva ani, când voiai să bei o bere nepasteurizată, fără conservanți (se plimbau ei cu o troșcoletă prin oraș).

Apoi, îmi intrase sub atenție o locație tot așa, diferită, din Timișoara, anume Viniloteca, de unde am cumpărat prima dată mied dacic (că aveam eu filme Harry Potter în cap, nu că acum nu aș mai avea). Și tot acolo m-am dus la primul date cu iubirea mea, hehe. Așa. Și cei de la Viniloteca vând și ei bere artizanală, cred că Bereta este o bere nou dezvoltată (în 2014), dar promovată destul de mult în ultima vreme (îmi apăruse prin newsfeed). Asta poate și pentru că știu un om fain de la Viniloteca, ce face lucruri mișto cu cei de la Reflektor Venue, unde sunt tot felul de concerte la care să mergi, un loc despre care am mai scris. Alte beri locale nu știu, dar aștept să le descopăr. Mai era berea Zăganu pe care am băut-o în București, că mi-a plăcut conceptul, după ce am citit despre fondatorii ei într-un articol despre antreprenoriat.

Bine bine, berea ca artă … de ce? Organizatorii și-au închipuit halba de bere drept chipul Monalisei, celebra misterioasă din pictura lui DaVinci. Iar asta, îmi închipui eu, pentru că producerea de bere artizanală necesită dedicație, pasiune, și unii o consideră artă, neîntinată de industrializare masivă (n-am nimic împotriva lor, dar deja peisajul poate deveni plictisitor în oligopol). Poate nu doar producția în sine, cât și cum bei o bere, două, sau mai multe, mai ales cu prietenii. Și, cu încă un pic de imaginație, oamenii au lansat chiar și un treasure hunt prin Timișoara, chiar sper să mă întâlnesc și eu cu Monalisa prin oraș, să facem o poză! :)) 

Bun. Iau toate cele de mai sus la un loc și vă prezint, din nou, Craft Art TM: un festival internațional, cu bere produsă local, artizanal, atât din România, dar și din alte țări: Ungaria, Austria, Germania), și cu concerte faine – Golan, Grimus, Moonlight Breakfast, Gojira. E bine, zic eu, că e internațional pentru că dacă tot o să fim capitală culturală europeană în 2021, mi se pare un ac de gămălie bine trasat pe drumul pe care trebuie să se amplaseze Timișoara pentru o bună poziționare dincolo de hotarele României.

Mai un pic și închei – vă invit să îi urmăriți, pentru că postează lucruri faine, ingenioase, pe Facebook, sau pe Instagram. Și stay tuned, pentru că urmează să vă anunț și despre un concurs ce sper să vă placă. Ne vedem la o bere, deci? Ținem legătura. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *