1 ianuarie 2010

Eheeei, iată că a început o nouă eră pentru blogul meu. În 2009 am avut, în total, 45 de postări, incluzând poeziile. Sper ca în 2010 să scriu dublu pe`atât :)). Cel puţin asta e ambiţia în ce`l priveşte pe blogul meu. Celelalte însă … pfff ! Prima nu v`o spun, pentru că ar trebui să vă omor ! 😀 Dar o să menţionez celelalte priorităţi: poate ştiţi, poate nu, în vara asta dau bacul. Îhî. THE bacalaureat. Sincer, am emoţii la mate. Nu prea ştiu nimic, ce`i drept, dar sper să îndrept asta până în vară.  Şi la franceză îmi e un pic frică, la partea orală, pentru că după cum v`am spus, am probleme cu exprimarea într`un cadru oficial şi scorţos – şi cum mie îmi place să fiu concisă, nu ştiu cum aş putea să aberez despre un anumit subiect, dacă nu`mi vine. Aşadar, prioritatea stă în a lua o medie frumoasă la bac, care să mă scutească de a`mi plăti facultatea … Asta, evident, implică un efort considerabil din partea mea, dar nu îmi e teamă de asta, în orice caz. Trebuie să mă menţin cu capul pe umeri şi cu … restul corpului prin alte părţi, dacă se poate :))) . Glumesc, mna, vreau să spun că nu voi reuşi şi nici nu vreau, de fapt, să mă concentrez doar asupra învăţatului, pentru că aş înnebuni cu siguranţă. O să mai trag chiulul, dar nu atât de des, bineînţeles – trebuie să fiu puţin chibzuită. 🙂 Apoi vreau să`mi petrec vara cum n`am mai făcut`o niciodată. Mi`ar plăcea să şi plec undeva, dar asta depinde, din nou, de banii de facultate – uf, chiar va fi necesar să mă străduiesc mult ! Cam asta e ce ţine de mine …. În rest, îmi doresc să încep cu bine anul studenţesc, să nimeresc într`un colectiv fain, să nu regret alegerea făcută … etc. Cică dpdv astrologic, 2010 e un an avantajos pentru mine . Vom vedea. 🙂

Damn, ce se întâmplă cu vremea asta ? Plouă de o sută de mii de ani, nu se mai opreşte, și aproape toată noaptea Noului An a plouat. Zici că stă Bacovia la frâiele vaporilor de apă condensaţi din nori, şi le dă drumul cu duiumul: “Na, luaţi de`aici, mizerabililor!”. E cea mai tristă vreme pe care am văzut`o de curând, şi e urâtă. Da, Bacovia, eşti un urât! Rămân la subiectul “vreme”, dar vreau să spun altceva. Mi`am dat seama că englezii oferă un model util celor care nu mai au despre ce să vorbească. După cum ştiţi, când nu găsesc ce să mai spună, ei comentează vremea. Şi de`aici poate decurge o întreagă conversaţie … şi aşa e ! Am fost odată la o întâlnire şi când s`a lăsat tăcerea aia penibilă pe care aţi experimentat`o şi voi ( sau nu ), tipul a zis deodată: ce frumos e afară! ( încă nu ştiu dacă să plâng sau să râd ) în fine, chiar dacă pare penibil puţin, e o chestie bună să vorbeşti despre vreme dacă eşti vid în alte idei. Altceva nu mai am ce să zic despre asta.

M`am uitat zilele astea la ceva filme … unele mi`au plăcut mai mult, altele mai puţin, după cum urmează:

The Lady Eve – film vechi, alb-negru, fain

The Holiday – film interesant, drăguţ, romantic

Yes Man – da, ştiu, v`am mai spus! Sunt în urmă cu filmele! Au fost ceva momente amuzante, şi a avut oleacă morală … acceptabil

No Reservations – ah, frumoasa Catherine Zeta-Jones … mi`a plăcut filmu`

Tuck Everlasting – film romantic, drăguţ, cu final imprevizibil

Penelope – original, drăguţel

Seven Pounds – dramatic, Will Smith joacă bine, totuşi eu personal aş fi făcut altfel filmul

Irish Jam – drăguţ, amuzant, şi .. irish . îmi place cum cântă Anna Friel cele două melodii, şi îmi e o ciudă de mor că nu găsesc soundtrack`ul. De ce ? pentru că nu au făcut ! Aşa ceva! Fata aia trebuie … “exploatată”.

Tais-toi! – l`am revăzut cu ocazia recomandării pe care i`am făcut`o unui coleg . tare film … tare Jean Reno şi Gerard Depardieu . am râs muuuuuuuuuult şi mi`a plăcut, e aşa, nebunatic .

Nu pot să spun că vi le recomand … nu înseamnă că ce îmi place mie, vă place şi vouă, dar pentru mine a meritat să mă uit la majoritatea dintre ele. Căutaţi trailere, verificaţi pe imdb şi vă hotărâţi singuri. Mai am o duzină de filme la care vreau să mă uit înainte să înceapă şcoala, sper să reuşesc. Şi cu asta se încheie şi filmul meu pe ziua de azi … cut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *