Toy Story – un deliciu

Când m-am întors din sesiune, v-am spus că o să vă povestesc la ce filme m-am mai uitat. Sunt mai multe, dar mă opresc la unul care .. hm, mi-a ”jucat” atenția pe degete. 😀

Să încep cu istoria, pentru că există și o mică povestioară. Când am auzit de Toy Story, m-am gândit ”ce prostie!”, apoi, mai târziu, am văzut și trailer-ul și eram și mai pornită să nu mă uit, pentru că mi se părea o idioțenie, una din cele mai tâmpite animații care s-au făcut vreodată etc. Și culmea, mie chiar îmi plac animațiile, știți, doar, însă nu mă uit la orice. Așadar, consideram ”Toy Story” orice.

Mă și văd că apare la cinema Toy Story 3. Eu … nimic. Mă uit pe imdb … are note bun, hm, dar tot îmi zic: ”irelevant”, pentru că de obicei nu mă iau chiar atât de mult după estimările subiective ale unor alți oameni. No și cum stăteam eu așa frumos în sesiune, într-o zi, nu știu cum am dat peste o scenă din Toy Story, o reproducere haioasă din Star Wars, când Darth Vader îi spune lui Lucas ”Luke, i am your father”, în fine. Mi s-a părut amuzant, și am dat click mai departe să vizionez trailer-ul de la Toy Story 3, începeam să mă îndoiesc de propria mea prejudecată. 😛 Am găsit, norocul meu, un trailer foarte reprezentativ ( nu începe imediat, va trebui să așteptați un pic ), m-am distrat uitându-mă la el, așa că am decis: mă voi uita la Toy Story 3 !

Nu știu de ce a luat atât de mult să iau hotărârea asta, sincer. Adică ba da, știu: eu singură m-am împiedicat ! Vă mărturisesc că mi-a plăcut la nebunie, am râs ca o disperată și … am simțit o acută nevoie de a-mi strânge ursulețul în brațe. ( nu râdeți ! ) E o animație foarte reușită, de două ori am revăzut-o. 😛

Desigur că nu puteam să rămân mai prejos cu vizionarea trilogiei, astfel că m-am uitat și la Toy Story 1 și la Toy Story 2, ca să văd de unde vin jucăriile și mna, să urmăresc toată povestea. Nu că în Toy Story 3 nu s-ar pricepe firul acțiunii, dimpotrivă, dar … înțelegeți voi. Ah, ce m-am distrat, ce m-am distrat ! 😀 Mi-a plăcut atât de mult că nici nu vă pot spune în cuvinte ! Dacă vă plac animațiile și nu v-ați uitat la Toy Story, ați pierdut o bună parte din istoria animațiilor făcute vreodată !

Țin să menționez și alte aspecte. Primul Toy Story a fost realizat în 1995, al doilea în 1997 și al treilea, da, în 2010. La o așa diferență de ani … nu s-a schimbat nimic la personaje. Ni-mic. Doar că acum le putem vedea HD, în 1995 era normal. În rest .. aceleași voci ale personajelor principale, aceeași înfățișare ( bine, e și firesc, dar am fost plăcut surprinsă de detalii ) … O colaborare excelentă Disney – Pixar. 🙂

Să vă spun puțin și despre ce e vorba … Andy este un băiețel căruia îi place mult, mult, să se joace. Jucăria lui preferată este Woody ( voce Tom Hanks ), un cowboy. Dar îl mai are și pe domnul Potato Head, pe Ham ( un porcușor sarcastic ), Rex, Slinky Dog .. și alții. Foarte simpatic cum, de fiecare dată când e ziua lui Andy, jucăriile urmăresc dacă vreun invitat aduce vreo jucărie nouă. Iar ”teama” lor de această dată este confirmată. Andy a primit un Buzz Lightyear, cea mai nouă și electro-vorbitoare jucărie din toate timpurile. Parcă Andy a și uitat de Woody … Dar cum vor deveni aceștia doi prieteni pe „viață”, cum vor apărea noi personaje și ce se întâmplă când Andy merge la facultate … veți afla doar dacă vă veți uita. 😛 Cu mare, mare drag recomand această trilogie.

Pont: Uitați-vă până la sfârșit de tot, că dau ”cut scenes” din acelea, sunt nemaipomenit de haioase. 😀

”Retuuurn of the astroooo-nut !”
”Holy moly guacamole !” :)))) Să nu vă mirați când mai folosesc vreuna din expresiile acestea. 😛

18 comentarii

   1. De asta nici nu ma mai zbat mult in pareri contra.. cu lumea.

    De multe ori prefer sa las timpul sa faca lumina mai mare 😆 Timpul decide de multe ori cine a avut sau nu dreptate :mrgreen:

 1. Hey….uite ca au revenit si sfaturile cinefile…ma bucur mult 🙂
  Eu sigur nu am vazut toy story 3, primele doua imi par cunoscute, dar e clar ca dupa o astfel de prezentare e musai sa le vad…:) poate incep de maine sau de duminica 🙂

 2. Nu-i cu țâțe, nu-i cu sânge, nu-mi place.
  Glumeam. Defapt nu-mi plac animatiile…si mai ales astea de genul „familiy-friendly”…pentru că n-au țâțe și sânge.

 3. Ai dreptate, super filmul 😀 Eu am fost si emotionata foarte tare si am si ras cu lacrimi la filmul asta :)) Nu mi s-a mai intamplat la un grad atat de intens la un film de animatie (cu toate ca ma uit la multe)!
  Eu ador extraterestrii aia verzi… cat de amuzanti pot fi =))

 4. Si mie mi-a placut 😛 si daca stam sa ne gandim ca a luat si Golden Globes si BAFTA inseamna ca s-ar putea sa castige si Oscarul mai ales ca Tom Hanks este membru al Academiei.
  Ideea filmului e originala , dar intr-un fel asa se intampla cu jucariile, crestem si abandonam ,sau in cel mai bun caz le daruim cuiva la inceput de drum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *