Love is in the … movies

Ştiţi, desigur, că scriu despre ( aproape ) orice film pe care îl vizionez. Ei bine, ieri şi azi m-am uitat la două:

Casanova – filmul cu regretatul Heath Ledger şi Sienna Miller, nu cel vechi ( deşi mă voi uita şi la ăla pentru o comparaţie ). E o comedie romantică ce nu respectă neapărat istoria sau cartea, dar reuşeşte să captiveze privitorul. Povestea e simplă: Casanova cade şi el ( în sfârşit, nu ? ) pradă iubirii adevărate, şi face tot posibilul pentru a o câştiga. Ea se întruchipează într`o femeie deşteaptă ( şi frumoasă ) care îl intrigă pe fermecătorul Casanova. Acţiunea se complică pe parcurs, însă totul se sfârşeşte cu bine. Eu m`am amuzat pe parcursul unei ore şi jumătate, şi am apreciat, de asemenea, şi impecabila coloană sonoră. A, să zic şi anul, nu ? 2005. Regizor: Lasse Hallström. Nota finală … după cât de bine m`am simţit, îi acord 80.

Un alt film, de această dată mult mai frumos, dar tot romantic, a fost The Time Traveller`s Wife. Joacă frumoasa Rachel McAdams şi Eric Bana. Din titlu se deduce uşor că e vorba de un tip care călătoreşte în timp … şi o femeie se îndrăgostește de el încă de când era fetiţă, dacă pot să spun aşa ( o să vedeţi voi ). Nu pot să vă dezvălui mai multe, rămâne să descoperiţi voi „ciudăţenia” irezistibilă a filmului, care vă va asalta creierul cu întrebarea „Oare cum se va termina ?”. Știţi cum apare la unele filme „For your information” ? Ei bine, această producţie a fost adaptată după cartea cu acelaşi titlu scrisă de Audrey Niffenegger.  Apărut în 2009, în regia lui Robert Schwentke, merită, după părerea mea ( pe care nu o consider umilă ) nota 86,8 !

Şi pentru că întotdeauna mai am ceva de zis, care nu e musai la subiect, mâine sunt programată pentru proba de bac la română oral, de la ora 9. Sunt prima, deci sper să`mi poarte noroc ! Oricum e o prostie şi nu prea contează, dar emoţiile nu se dezmint niciodată 🙂 . Succes şi celor care vor da împreună cu mine, şi felicitări celor care au reuşit astăzi.

0 comentarii

  1. Si eu sunt programata tot de la 9 maine :).
    SIgur te vei descurca.

    P.S : Abia astept sa ma uit si eu la The Time Traveller’s Wife.

    Te imbratisez cu drag 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *