La ce filme vă uitați de sărbători?

Aș prefera să nu îmi ziceți tipicul ”Home Alone”, pentru că nu vă cred. :)) Nu de-alta, dar m-am uitat deja de atâtea ori la acest film, că nu mai pot. Totuși, parcă obiceiul cel mai trainic de Crăciun/sărbători este să ne uităm la filme, de la maratoane Harry Potter/Lord of the Rings etc. până la toate altele (Arnold Schwarzenegger disperat să îi cumpere fiului său un Turboman de Crăciun). Vă întreb pentru că sunt curioasă la ce vă mai uitați voi, poate mă inspirați.

Am găsit chiar o listă cu Cele mai bune 100 filme de Crăciun, dar nu am răbdare, evident, să mă uit la toate (unele le știu). Doar Miracle on 34th Street m-a făcut interesată să îl aleg, chiar îmi doream să văd ceva mai vechi. 🙂 De exemplu, m-am uitat de câteva ori  la ”It’s a wonderful life”, nu vreau să îl mai văd foarte curând. The Holiday și Love Actually încă mă prind, sunt foarte dulci, așa, dar nu pentru anul acesta.

Mai este ceva listă și pe Rotten Tomatoes cu niște filme clasice, nu cele tipice, care pare curioasă – din ea, Fanny & Alexander de Ingmar Bergman aș vrea să îl pun pe listă. Și de aici am văzut și Office Christmas Party la cinema…. un fel de The Hangover de Crăciun. :)) Deși acesta nu e chiar clasic, va fi îngropat în negura cinematografiei de moment.

În fine, unul din filmele pe care vreau MUSAI să îl revăd anul acesta e Groundhog Day, pe care încă îl ador. Tot cu Bill Murray, de Crăciun, nu am văzut Scrooged… care pare superamuzant. :)) Adică e Bill Murray, n-are cum să nu fie, îmi place supermult de el.

bill-murray-groundhog-day

Cam așa… adevărul e că încep să prefer să recuperez cu seriale cu care am rămas în urmă, sau filme pe care le am ”pending” și pe care încă nu le-am văzut, în detrimentul revizionării acelorași de fiecare dată… Categoric, însă, Crăciunul e o perioadă numai bună de văzut filme și stat la căldurică, eventual cu o ceașcă mare de ciocolată caldă sau vin fiert la îndemână! 😀

Voi aveți ”vizionatul de filme” de obicei în planurile de sărbători?

9 comentarii

 1. Eu am vazut acum ceva timp The Night Before, tot un fel de The Hangover de Craciun. A fost foaaarte amuzant :))
  Din moment ce iti place Bill Murray, ai putea incerca A Very Murray Christmas 😀 Nu l-am vazut inca, dar e in to-watch list.
  Ceva mai neconventional/weird: Rare Exports: A Christmas Tale, Krampus, Bad Santa (funny).
  Dintre filmele cu adevarat de Craciun, as recomanda mereu clasicul desen animat How the Grinch Stole Christmas! (cel vechi) si filmul Elf (foarte amuzant).

 2. De doua ori in doua zile e mentionat Fanny & Alexander. Mi-e dor sa-l revad, desi e un film destul de greu si apasator, departe de atmosfera fluffy de Craciun.

   1. Pai prin subiect, in primul rind (relatii abuzive pe mai multe planuri), dar si prin atmosfera. Plus ca e si foarte lung. Dar e foarte bun, recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *