Aquaman sau cum DC înscrie o bilă albă

Îmi permit să fiu fata cu părerea (ne)populară, dar vreau să vă spun din capul locului că mi-a foarte plăcut Aquaman. E mai bun decât Batman vs Superman, poate nu așa bun ca Wonder Woman, dar, oameni buni, eu m-am simțit superbine la acest film și l-aș revedea! Mulțumesc Cinema City România pentru o experiență IMAX care m-a ținut captivată, poate ca nicicând.

Fără spoilere, ca de obicei, vă pot spune că deși am mai văzut filme cu supereroi și îmi plac foarte mult, nu am văzut nici unul cu acțiune sub apă. Adică părul personajelor plutea mereu! :)) Totul e CGI, bineînțeles, dar e interesant să îi vezi așa. Lumea subacvatică este fabuloasă, mi-a adus un pic aminte de culorile din Avatar, și costumele actorilor sunt realizat cu multă atenție la detaliu – stil ”peștesc”, că pescăresc nu merge.

Nu m-am dus la film să-l văd pe Jason Momoa la bustul gol, pentru că nu asta mă impresionează – m-a interesat povestea, am vrut să văd un film cu supereroi, și asta am primit. Aquaman nu e singurul supererou din poveste, prințesa Mera e o companioană pe măsură! Mi-a plăcut foarte mult că nu joacă tipicul rol de ”damsel in distress”, așteptând să fie salvată. Deloc! E rebelă, cum îmi place mie, și are un aport mai mult decât semnificativ la acțiune. Practic, filmul s-ar fi putut numi Aquaman și Mera. :))

Aquaman_IMAX (2)

Da, Jason Momoa e ok, face o treabă bună, și îmi place că i-au dat background maori. În comics, Aquaman e tipicul white blonde dude (nu o zic ca pe ceva rău, nu săriți în sus), dar i se potrivește, zic eu, latura asta exotică. Amber Heard este și ea o superbă și dacă până acum nu am observat-o prea mult în filme, a devenit o preferată! Nici cu Nicole Kidman nu mi-e rușine, și, de fapt, cu toată povestea de iubire cu tatăl lui Aquaman – mai că mi-au dat lacrimile pe alocuri, jur, foarte sensibil pus. Chiar au fost câteva momente care au atins la corason acolo. 🙂

A mai fost un aspect pe care l-am apreciat în film, și anume mesajul legat de poluare și activitatea dăunătoare a omului asupra mediului. Poate dacă ar fi insistat un pic pe asta, nu ar mai fi fost un film cu supereroi, dar altfel, parcă nu a fost suficient de dramatic momentul. În rest, nu am căutat logică în acest film, vă spun că sigur veți observa cum arde focul sub apă sau alte chestii. Repet. E un film cu supereroi. La ce să vă așteptați? Acțiunea este complexă, în schimb, și se întâmplă multe lucruri – nu a fost nimic tărăgănat, mai că nu voiam să se termine aventurile lor!

Soundtrack-ul e și el un reușit companion al acțiunii – are Skylar Grey o melodie foarte frumoasă pe-acolo, și Pitbull cu Rhea interpretează un remix interesant al melodiei Toto – Africa. 😀

În afară de filmele cu Batman, poate Man of Steel, Justice League și Wonder Woman, restul nefiind chiar ”wow”, e greu să compari DC Comics cu Marvel. Dar uite că pentru Aquaman, din partea mea primesc o bilă albă. 🙂 De obicei vă recomand să vedeți filmele în orice mod, dar de data asta, să știți că mi-a plăcut foarte mult să-l văd în IMAX – e mult mai impresionant așa ca experiență cinematică.

Aștept părerile voastre dacă l-ați văzut deja. 😀

6 comentarii

 1. M-ai făcut curioasă, poate merg și eu săptămâna viitoare să-l văd, în funcție de cum am timp. Nici eu nu merg de dragul lui Jason Momoa, îl știu de pe vremea Stargate Atlantis așa că, vorba ceea, era old news pentru mine când a devenit sexosul vânat de fane :))
  Cât despre DC, please don’t judge, dar eu mă uit la seriale de-ale lor. Mai ales la Legends of tomorrow care e, oh, Doamne! atât de prost, și la care râd ca proasta săptămânal. Și la Arrow, super cheesy și întreabă ăia de 100 de ori pe episod „are you ok?”, dar am văzut toate sezoanele :))

  1. Hehe, sunt curioasă dacă ți-a plăcut. 😀
   Și nu, I do not judge, și asta nu pentru că mă uit la Supergirl. :))))) Îmi place fătuca asta foarte mult și no, m-a prins, dar la restul încă nu m-am uitat. 😀 Should I?

 2. Si eu am vazut Aquaman in vacanta. Eu nu ma omor dupa filmele cu supereroi, ba as putea sa zic ca am vazut foarte putine la viata mea, dar am vazut in decembrie prin metrou postere care anuntau filmul asta si mi-a picat cu tronc. Am zis ca ce poate sa fie rau la un film cu un siren, nu? Nici pe mine nu ma impresioneaza Jason Momoa, desi am salivat putin primele (sau doar primul?!) sezon din Game of Thrones. Eu nu fac diferenta intre DC si Marvel, pentru mine sunt competitori care fac fix aceleasi lucruri, adica filme cu supereoi and that’s it. :))

  1. Bun bun si ti-a placut? :)))) 😀 At the end of the day, si pentru mine-s filme cu supereroi, dar uneori is diferente intre ce perspectiva au casele astea de comics. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *