Cinemateca

N`am mai postat ceva de câteva zile, şi vreau să îndrept lucrul acesta acum. Înainte, totuşi, ţin să fac o precizare: am impresia, ( nu ştiu de ce ) că unii din voi se întreabă de ce nu comentez şi politică pe blogul meu minunat. Răspuns: nu vreau să`mi pătez acest mic colţişor al meu implicând politica în el. Nici nu cred că s`ar potrivi, şi nici nu vreau să am vreo legătură cu asta. Gata.

Acestea fiind zise, doresc să vă povestesc despre un proiect relansat al Consiliului Local al Tinerilor din Timişoara ( Clttm ),  – unde sunt şi eu voluntară – care se numeşte CINEMATECA. Scopul cinematecii e să educe tinerii într`un spirit cultural dpdv cinematografic, promovând filme nu atât de populare, dar de calitate și premiate. Această proiectare are loc în fiecare vineri, în Scârţ ( strada Zoe nr.1, piaţa Bălcescu – dacă nu ştiţi să ajungeţi, întrebaţi`mă ) prezentând filme diferite.

Vineri, în 4 decembrie, am văzut filmul “Pisica neagră, pisica albă”, în regia lui Emir Kusturica. Un film genial, real, dar fabulos în acelaşi timp, pe care îl declar “reuşit”. Chiar dacă acţiunea se desfăşoară printre “ţigani” ( nu plecaţi cu preconcepţia că nu o să vă placă ), filmul are şi morală, dar şi foarte mult umor. Toţi cei aproape 40 de oameni prezenţi au râs necontenit. Merită văzut.

Aşadar, vă invit să veniţi la cinematecă, să îi invitaţi şi pe prietenii voştri, sau pe cine mai ştiţi, pentru că este o iniţiativă de apreciat din partea Clttm`ului. De apreciat, dar şi de onorat cu prezenţa. ( acest proiect a existat şi înainte, dar a “beneficiat” de o pauză destul de îndelungată ) Apropo, intrarea este gratis, nu vrem să stoarcem nici măcar un leu de la voi. 😛 Aş mai vrea să spun că suntem sprijiniţi de LSBT ( Liga Studenţilor Basarabeni din Timişoara ). Săptămâna viitoare se va proiecta filmul “Persepolis”, de Marjane Satrapi. Be there!

Până atunci, poftiţi de vă uitaţi la “Black cat, white cat”:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *