Oamenilor nu le place mereu să citească articole lungi cât carul. Să fim serioși:) De aceea listele cu ”10 lucruri”… merg atât de bine. Eh, pentru că suntem la sfârșit de an … nu aș vrea să vă înșir multele lucruri pe care le-am făcut sau le-am descoperit în 2015 nici prea detaliat, nici foarte scurt, ca să nu fie superficial. O să vă povestesc doar despre niște lecții.
Așa decis să scriu câte un articol separat pentru fiecare din ele, cele esențiale, ca un fel de trilogie. În zilele ce mi-au mai rămas din 2015, o să (vă) scriu aceste părți și o să îmi rezum planul pentru 2016, ca să fie și oficial consemnat:). La anul să mă întorc să văd ce-am reușit să fac. Eu sunt un om preocupat de obiective, lucruri măsurabile, rezultate, așa că e firesc să am asemenea inițiative. Și e frumos și că știu să îmi văd experiențele și truda în acele cifre. Pentru mine cifrele reprezintă un tot simbolic.
Știu că nu trebuie să așteptăm finele de an ca să luăm decizii importante, să nu procrastinăm etc. etc. nici noaptea nu trebuie să o așteptăm ca să dormim. Însă cât timp ne măsurăm calendarul în 365(366) de zile și marcăm un alt început în 1 Ianuarie, nu văd o problemă în a face asta. În a evalua cât am crescut într-un an și ce-am făcut. 2015 a fost un alt an minunat pentru mine, dar nu voi scrie prin ce țări am călătorit sau câte cărți am citit. În cele ce vor urma o să sustrag chintesența învățăturilor și lecțiilor din 2015, după cum ziceam la început. Cred că prisma aceasta de învățare e o metodă bună de a ne filtra anul – pentru că, până la urmă, noi oamenii suntem ca un fel de construcții în progres, o învățare continuă, o dinamică tumultoasă. Uneori și ”dez-vățăturile” intră aici.
Am decis să privesc prin această perspectivă pentru că sunt unii oameni pentru care anul trece ca pe apă – aproape. Iar eu pur și simplu nu vreau să fiu așa. M-am ales cu creierul ăsta ce nu-mi dă pace și mă gândesc la multe lucruri, în special la mine, cum altfel?! 😀 Îmi doresc ca atunci când se încheie un an să pot să spun că sunt o variantă mai bună a mea. Și sunt?
Asta e prima lecție din 2015 …. cum am învățat să fiu mai sinceră cu mine. 🙂 Va urma.