Retrospectivă 2010: Eu și blogul în 2010 – 2011

M-au întrebat și Manuel și Nice, dar oricum aș fi scris, că îmi place să fac așa un fel de retrospectivă a anului ce trece. Și mai este și Mihai, care mi-a propus să vă arăt și cele mai frumoase poze din acest an – foarte tare ideea ! O să fac un fel de combinație, ca de obicei, altfel n-aș fi Miscellaneous, pentru că n-am eu poze deosebite anul acesta, din nefericire am avut oareșce probleme cu mica hardughie și o să pun și câteva fotografii care nu sunt ale mele, dar care mă includ și sunt reușite, asta ca să aveți ocazia, la sfârșit de an, dacă nu m-ați văzut până acum, să …. mă admirați în toată ”splendoarea” mea. Zic: la drum, amici !

Încep cu mine … și vreau să vă spun că de prin martie, cam așa, am avut o obsesie sau ceva, nu știu, m-a apucat deodată să strâng bonurile a tot ce am cumpărat și biletele filmelor pe care le-am vizionat la cinema ( spiritul meu financiar în devenire ? wannabe ? ). Unele mi-au mai scăpat, desigur, și unele au fost cadouri, altele cumpărături la Kaufland ( am un singur bon aici ) dar oricum, s-au strâns. S-a strâns, de fapt, din evidențele mele … 1787.82 RON, adică, în bani vechi, 17 milioane 8 sute 7 zeci și 8 și 200. 238.12 i-am cheltuit pe pantofi, 82.9 pe cărți ( de fapt, mai mult, că îmi comandasem cărți de la o tanti care doar mi le trimitea și eu plăteam la poștă ), mâncare în oraș ( cu tot cu înghețată, capuccino de ocazie, shaorma nu știu ce ) 83.26, haine … 419.5, legitimație de bibliotecă la facultate 20 RON și amendă 9 RON că am întârziat, din exces de zel, cu predarea cărților … cam atât dintre cele ”importante”. Alți bani, și anume 231 RON s-au dus pe bilete la cinema. Am fost la 17 filme anul acesta, 6 3D și 11 normale, dintre care mi-au plăcut foarte mult, am scris despre ele:
Harry Potter și Talismanele Morții
Legende din Regatul Bufnițelor ( animație )
Despicable me sau Sunt un mic ticălos în română, altă animație
Prințul Persiei și Nisipurile Timpului
The Bounty Hunter – a devenit repede una din comediile romantice preferate, ușurele, am râs și mi-a plăcut să-i urmăresc pe Jennifer Aniston și pe Gerard Butler împreună

Cam atât dpdv ”tehnic”. Să trecem și la ceva acțiune … prin ianuarie-februarie 2010 a.c. eram încă la liceu, ne certam între noi colegii, unde să mergem la banchetul mic, că e prea scump, că nu știu ce, bla bla bla. Așa eram noi, vorbeam mult, urlam unii la alții și până la urmă, tot se închega ceva. Cum ar fi … excursia de 4 zile la Straja, una din cele mai bune amintiri ”evăr”. Câteva poze de-atunci, deși v-am povestit cum a fost. Aici eram în telescaun, cu unul din cei mai buni prieteni ai mei. 😀


Tot în acea primăvară, am primit 2 căței la bunici, unul din ei a murit, sărăcuțul, pe celălalt vi l-am arătat și când era mic și apoi când a crescut.


La același liceu, ne-am chinuit să facem niște amărâte de poze pentru album. Eu zic că au ieșit bine, toată lumea care s-a prezentat și a plătit, a fost mulțumită. Pe atunci mă plângeam că nu sunt foarte fotogenică, dar acum că mă uit din nou, îmi dau seama că de fapt mă reprezintă pozele acelea … uitați-vă și voi, nu vi se pare ? Eu am fost o fată simplă întotdeauna și nu trebuia să mă extraîmpopoțonez pentru o ședință foto, am vrut să rămân în amintirea colegilor mei exact așa cum sunt eu, naturală și …. șefa clasei. 😛


Am fost carte vie și mi-a plăcut foarte mult.


Am fost la banchetul mare …. nu mi-a plăcut. Apoi am dat bacul – no comment. Am terminat liceul, am plâns de fericire, totul bine și frumos. Am terminat și eu liceul. 🙂

Așa că numai bine am fost la una din cele mai faine petreceri la care m-am dus vreodată, acasă la o amică, cu prietenele mele și cu alții. Chiar m-am distrat.


V-am arătat orașul meu de suflet, Timișoara, atât cât am reușit să-l surprind în cuvinte și poze, apoi locul preferat unde-mi place să mă plimb.


Spre începerea toamnei am fost voluntară la festivalul Plai pentru al doilea an, fain de tot. Poza de mai jos e singura pe care am reușit să o ”capturez” cu mine, că de altele n-am dat.


Am participat la campania de curățare a României într-o zi ( ce vis … ) Let’s do it, Romania. Hmmm … a ieșit destul de bine. Tot cu fetele.


Apoi, în 4 octombrie 2010, tremurând și cu stomacul întors pe dos de emoții, am început facultatea. Nu regret alegerea făcută, sunt, să zicem, mulțumită, ( adică na, se putea și mai bine în privința ”mediului înconjurător”, mai mult social, că fizic arată bine ) și sper că o să trec cu bine de prima mea sesiune de anul viitor. 🙂

Am jucat Twister pentru prima dată în viața mea, la o prietenă acasă. Am mai avut o tentativă acum vreo 2 ani, într-o tabără, dar neh. Se pare că anul aceasta am venit mai pregătită, pare-se că am și câștigat de vreo 2 ori. Eh, a fost amuzant, oricum ! 😀 The game that ties you up in your knots !


A fost ziua mea și am împlinit 19 ani … nu v-am povestit, dar, pe scurt, am fost la un concert Les Elephants Bizarres în Scottish Pub, iar între timp, până să vină ei, am mers la o bere sau ceva în Beer&Bricks. Eu am băut ceva superverdealbastru electrizant, o combinație ciudată de bere cu alte chestii, nu mai rețin, păcat că nu se vede în poză.


Am ajutat la pregătirea festivalului lunar de Scurtmetraje ShortsUp, coordonat pentru prima dată de prietenele mele, Miru și Emilia. ( congrats, girls ! ) Mi-a plăcut, a fost distractiv.


Am fost și la primul bal din viața mea, adevărat bal, nu caca maca de-astea, deci Bal Belle Epoque. Foarte frumos.

Am încetat să mai fiu voluntară a Consiliului Local al Tinerilor, cel puțin oficial, deh, s-a terminat liceul, gata și mandatul nostru, dar am fost recrutată cu plăcere în AIESEC Timișoara și mă bucur foarte mult pentru asta. Au fost ani minunați … care au pregătit alți ani minunați ce vor urma. 🙂

Cam atât pentru un an, zic eu. Un 2010 relativ plin și în același timp foarte singur – fiecare înțelege ce vrea din asta. Mi se pare că am fost într-un val continuu de schimbări, de îmbunătățiri, de meditație și totală lălăială, trebuie să recunosc. Dacă e ceva ce-mi doresc neapărat în 2011, este să-mi organizez mai bine timpul. Pentru 2010 nu mi s-au îndeplinit ”planurile” făcute în 1 ianuarie, adică oricum era foarte mult, să petrec în mod diferit vara, să încep cu bine anul studențesc, să nimeresc într-un colectiv fain etc. … mă rog, nu prea contează, nu erau importante și eu scriam execrabil pe-atunci. 😀

În orice caz, am senzația că 2011 va fi anul meu, nu știu de ce. O fi de vină numerologia … ( 20 de ani în 11.11.2011 ) sau instinctul, habar n-am, dar simt că anul ce vine o să fie un an al meu, cu multe realizări pe plan personal, i will rise in a new light ! ( trebuia s-o zic în engleză ) Îmi doresc să fiu sănătoasă și să am puterea de a le face pe toate, pentru că, oh boy, here they come ! ( și pe asta ) Sper să mă revăd la sfârșitul lui 2011 cu cel mai mare zâmbet din viața mea.

Și acum … blogul. 🙂 În sfârșit mi se pare că a căpătat un sens pentru mine, mai mult decât o pasiune de a scrie pe care, cred că mi-am închegat-o fructuos de-a lungul anului și jumătate de când am blog. Pot privi cu ușurință retrospectiv și să zic … wow, Anca, ce tâmpită erai atunci ! :)) Puteți râde, căci într-adevăr aveam niște articole scrise total aiurea, cu apostroful ăla enervant … bine că nu mai sunt așa ! Dar sunt și postări scrise cu drag, postări care-mi plac, cu poze, cu sfaturi, cu povești de-ale mele sau care v-au plăcut, în mod neașteptat, foarte mult. Unii m-au părăsit, alții sunt cu mine de la început, ceilalți sunt noi. Le mulțumesc oricum tuturor că își fac timp sau că și-au făcut timp cândva, cu ceea ce scriu. Așa că mai arunc o privire spre cele enumerate mai sus.

Ca urmare a frecventării Filarmonicii Banatul, am scris despre muzica barocă.

V-am înnebunit, cred, cu voluntariatul, dar asta e, îmi place ce-am scris despre el.

Despre cum nu cred că el, clientul, are întotdeauna dreptate. Ioi, cât am râs scriind articolul !

Femei vs Femei, un alt articol din categoria ”Anca, erai jalnică pe-atunci, dar amuzantă” – și aici m-am distrat copios, mai ales că l-am recitit cu ocazia aceasta. Exprimarea poate că lasă de dorit, dar felul în care debordez de ”idei” … de neprețuit.

Am scris primul articol din categoria ”Virtual, prin lume”, unde am decis că vreau să vă încânt vizual și informațional week-end-urile. Am început cu Noua Zeelandă, țara mea minunată, dar cam prost început, am pus foarte puține poze, nici mie nu-mi vine să cred cât de ciot e scris. Oricum, din fericire, am evoluat. Luați exemplu Shiraz.

Și încă o dată despre muzică și muzici.

Treaba cu muzeele.

În 20 mai aveam o problemă cu cei care nu se spală în urechi. Încă mai am !

V-am amuzat cu gândacofobia mea.

What if ? O întâmplare din Germania … cu tâlc. 🙂

Îmi aminteam cu drag de copilărie.

M-am enervat aici din cauza altui fel de … handicapați. Cel mai rău fel.

Comentam protestul bărbaților împotriva lui Hugh Jackman și am realizat un top al tipilor pe care eu îi admir fizic.

Eram de-acord cu legalizarea prostituției. Da, ați citit bine, dar vedeți articolul, dacă nu ați trecut pe-acolo. 😀

Am inaugurat ”moftul miscellaneousian”.

Mărturiseam că nu-mi place scandalul ca la piață. Mahalagii, zarzavergii etc.

În septembrie îmi anunțam participarea la Superblog 2010 … apoi am anunțat scurt retragerea. 😀 Prima dată când nu regret că renunț la ceva.

Am realizat Carta Magna Miscellaneoustatum, adică setul de reguli aplicat de mine pe blogul meu și pe alte bloguri. Foarte util și clar, ca să nu existe interpretări.

Ați râs de și împreună cu mine când v-am povestit cum era să fac pe mine și de fapt, cum am făcut pe mine într-o excursie la munte.

Vă întrebam ce ați făcut important azi … un articol pe care l-am scris așa, din foarte adânc suflet. Nu că n-aș scrie așa mereu, doar că uneori am scăpări și mai emoționale. Despre regrete și viață trăită, nu pierdută.

După topul bărbaților, am conceput și unul al femeilor pe care eu le consider frumoase și pe care le admir fizic.

Articol ce m-a uns la suflet, m-a făcut să-mi amintesc din nou de copilărie … hehe, cărțile copilăriei mele. 🙂

Tot despre cărți, de ce încurajez eu lectura.

Fac ce fac și tot nu scap de subiecte dragi … eroii copilăriei mele. 😀

Despre complimente și defecte.

V-a plăcut vouă cum m-am imaginat eu la 65 de ani … 😀 Ce mă bucur !

Hmm … ar mai fi câteva articole, dar mă opresc. 🙂 Scriam, în ianuarie 2010, următoarele: ”În 2009 am avut, în total, 45 de postări, incluzând poeziile. Sper ca în 2010 să scriu dublu pe`atât ). Cel puţin asta e ambiţia în ce`l priveşte pe blogul meu.” Se pare că mi-am depășit-o cu mai mult de-atât, am ajuns la 305 postări, incluzând-o pe aceasta, 306. Hmm … așteptări pentru blog în 2011 ? Să scriu cât mai bine și de calitate posibil, să vă aduc cele mai minunate lucruri în fața ochilor, să … nu știu, să continue să vă facă plăcere să intrați aici. Știți deja că nu scriu pentru trafic și prostii de-astea, deci nu mă interesează, nu îmi doresc.

Acestea fiind zise, am ajuns la sfârșit. 2011, here i come !

 

0 comentarii

 1. Eheee, eu am in 6 luni pe la 200 de postari. La anul si mai multe. E bine cand ai idei si multe materiale din care sa alegi. Foarte cuprinzatoare activitatea ta de peste an. Vrasu sa vad planuri mari pe la tine pe blog si poate sa treci pe domeniul tau. Cum ar suna Miscellaneous.ro? Suna a brand, eh?:D

  1. Hmm … eu cred că brand este deja =))) Glumesc 😀
   Domeniu .. mh, nu în grafic anul ăsta :)) D: Dar îmi e bine și așa. Ție numai bine și ambiție, să nu uiți de unde ai plecat, așa cum vezi prea bine că fac blogger-ii ”mari” din ziua de azi. 🙂

 2. Ai avut un an tare plin. Interesanta ideea ta de a-ti tine contabilitatea. Cred ca m-ar lua plansul daca as face asta 😀 E frumos ca ai ales ca in pozele pentru album sa fii tu cea de toate zilele. Eu ma uit in albumul meu si nu imi recunosc unele colege. In sensul ca cea mai zapacita si mai aiurita colega e fotografiata la opera, intr-o rochie de gala. E superba, dar…. nu e eaaaa! Si exemplele pot continua. Ai ales bine tu 🙂
  Doamne, ce bine ca mi-ai amintit de Twister :), toata vara vroiam sa imi cumpar jocu’ asta! Am uitat!
  Na bine, sper din tot sufletul ca 2011 sa fie anul tau!! (sper sa fie si al meu si al tuturora 😀 ) Sa iti aduca implinire si muuulta multa energie pentru a realiza tot ce iti propui. Sanatate si fericire, Miscellaneous!!! Ne citim in 2011!! :D:D:D (ma distrezi cu numerologia ta)

  1. N-a fost așa de greu, să știi 😀 Merci, și eu cred că am ales bine, sau cel puțin am încercat ;))
   Acum să-ți amintești să cumperi jocul !
   Da, multă energie și ORGANIZARE, asta da, mulțumesc :* ( mă bucur că te distrez cu numerologia :))) )

 3. Ce-mi place mie e ca virtualul iti ofera sansa de a cunoaste oameni minunati, oameni pe care altfel poate nu i-ai fi intalnit niciodata. 🙂 2010 a fost un an generos cu mine, mi-a daruit momente speciale alaturi de persoane frumoase atat fizic cat si moral. Clipe pretioase cand citeam lucruri scrise din inima, lucruri sincere care-ti ating sufletul. Iar tu, draga Anca, faci parte din aceasta categorie de oameni deosebiti. Vad ca ai avut si tu un an complex, plin de evenimente importante, un an pe care l-ai surprins perfect intr-un articol de inalta tinuta, asa cum ne-ai obisnuit. Nu-mi ramane decat sa-ti urez La Multi Ani pentru 2011, sa ai parte de tot ce e mai bun, dragoste si noroc in primul rand, bucurii, impliniri si sanatate, ca-i mai buna decat toate! Sa fii fericita! >:D<

 4. Buna Miscellaneous si LA Multi Ani, sa ai parte de un an minunat. Am citit acum aceasta postare si vreau sa-ti zic ca am ramas uimita sa aflu care este defapt varsta ta. Te credeam cu mult mai mare decat mine…pe undeva pe la 27-29 de ani. 😀 Trebuie sa recunosc ca esti farte matura pentru varsta ta, si asta e un lucru bun. 🙂
  Succes pe mai departe cu scrisul pe blog si succes in prima sesiune. 🙂 Din experienta iti spun ca prima pare a fi cea mai grea (comparativ cu restul care vor urma), insa trece repede, iar la sfarsit ai un sentiment minunat ca ai trecut si peste acest hop. 🙂
  Iti tin pumnii. O sa fie bine, vei vedea. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *